Unlu Patates Kızartması
Bazen et yemeklerinde tadın dengeye oturması zor olabilir. Aşırı acı, damakta yangın etkisi yaratırken yemeğin lezzetini gölgeleyebilir. Evinizde bulunan birkaç basit malzeme ile yemeğin acısını azaltabilirsiniz. Peki; etin acısını ne alır?
Süt ürünleri, acının etkisini azaltan kazein içerir. Yoğurtlu soslar veya biraz süt eklemek acılığı bastırabilir.
Asidik malzemeler acılığı dengeleyebilir. Birkaç damla limon suyu veya sirke eklemek işe yarayabilir.
Tatlılık, acılığı hafifletir. Az miktarda şeker veya bal denge sağlar.
Yemeğe bütün bir patates eklemek, fazla baharatı emebilir. Sonrasında patatesi çıkarabilirsiniz.
Özellikle sulu et yemeklerinde kremamsı dokular acıyı bastırır ve yemeği dengeler.
Şunlara da göz atın: