Karnabahar Ezmesi Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Karnabahar ezmesi yapmak için öncelikle karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın ve yumuşayınca püre haline getirin. Bir tavada zeytinyağı ile soğan ve sarımsağı kavurup karnabahara ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ilave ederek birkaç dakika birlikte pişirin, istersen biraz limon suyu veya yoğurt ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz. Son olarak servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve isteğe bağlı kırmızı biber veya dereotu serpiştirerek sıcak ya da oda sıcaklığında servis yapın.

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yumuşayana kadar haşlayın ve püre haline getirin. Ayrı bir tavada zeytinyağı ile soğan ve sarımsağı kavurarak karnabahara ekleyin. Baharatlarla tatlandırıp birkaç dakika kısık ateşte pişirin, dilersen yoğurt veya limon suyu ekleyerek kremamsı bir kıvam elde edin. Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirip taze otlarla süsleyerek sofraya sunun.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak