Elma püresi hazırlarken elmaların kabuklarını soyup pişirmek daha pürüzsüz bir kıvam sağlar. Fazla su eklememek, elmaların doğal aromasını ön plana çıkarır. Tarçın veya muskat gibi baharatlarla pürenize farklı bir lezzet katabilirsiniz.
Tatlı püresi için kırmızı (Fuji, Gala, Amasya), ekşi-tatlı denge için yeşil elmalar (Granny Smith) kullanabilirsiniz. İsterseniz karışık da yapabilirsiniz.
Daha pürüzsüz bir kıvam için elmaların kabuklarını soyun, ama kabukları atmadan kaynayan elmalara ekleyip sonra çıkarırsanız ekstra aroma ve besin değerinden faydalanabilirsiniz.
Elmalar zaten su içerir. Çok su koymak pürenin tadını sulandırır. Az miktarda su ile kısık ateşte pişirmek en iyi dokuyu sağlar.
Tarçın, karanfil, vanilya veya biraz muskat eklemek pürenizi tatlılara, kahvaltılara ya da bebek menülerine uygun hale getirir.
Şunlara da göz atın:
Kışlık Lahana Turşusu Yapmak İçin 4 İpucu
Kışlık Taze Fasulye Hazırlamak İçin 4 Tüyo