Deniz Orhun’dan Mevsimine Uygun 3 tarif
Doğaya ilişkin verdiği bilgilerle bizlere yol gösteren Sevgili Deniz Orhun bu kez ekim ve kasım aylarının doğal döngülerini ele aldı. Tabii her zaman olduğu gibi yine mevsime uygun beslenmek ön koşul.

DENİZ ORHUN
Ziraat mühendisi / Master şef
@denizorhunklemantin   
klemantin@klemantin.com 


“Bağ bozumu”, “balık fırtınası” ve “zeytin hasatı” ekim ve kasım aylarının en gözde etkinlikleridir. Halk dilinde “orta güz” de denen ekim, toprağın yağmurla birlikte ekime hazır olduğu yani “tava gelme” zamanıdır. Kasım ayına ise “yitik ayı” da denir. Hasat ve yeni ekim işlemlerinin çoğu tamamlanmıştır ve kış başlamıştır. Bu dönemde sağlık problemi olmayan kişiler için çok soğuk yememek, kan yapıcı ürünler tüketmek net bir bilgidir. Eğer sağlık probleminiz varsa mutlaka bir doktora ve beslenme uzmanına danışın. 

  1. Soğan Halkası İçinde Balık Köftesi


Lüfer veya palamut ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif.

  1. Zeytinli Açma


Kahvaltı sofralarına çok yakışacak zeytinli açmayı mutlaka deneyin.

  1. Çikolatalı Cupcake


Çayın yanına çok yakışacak bir atıştırmalık.


Şunlara da göz atın;

  1. Deniz Orhun'dan bol malzemeli yemekler
  2. Deniz Orhun'dan güzel yaşama sanatı
  3. Deniz Orhun'dan geçmişi olan tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

11 Aralık Masterchef All Star 4. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Mercimek Köftesi Neden Dağılır?
Normal Pirinçten Risotto Olur Mu?
Salçalı Makarnaya Hangi Baharatlar Konur?