5 Kiloluk Bidona Turşu Yapmak İçin 6 İpucu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
5 kiloluk bidona turşu yaparken sebzeleri iyice yıkayıp tuzunu doğru ayarlamak çok önemlidir. Baharat ve aromalar ekleyerek lezzeti artırabilir, sebzeleri sıkıca yerleştirerek tamamen suda kalmasını sağlayabilirsiniz. Turşuyu serin ve ışık görmeyen bir yerde saklamak ise bozulmasını önler.

Turşu yaparken kaya tuzu veya turşuluk tuz kullanmak, lezzet ve dayanıklılık açısından avantaj sağlar. Sebzelerin üzerine eklenen sarımsak, dereotu veya defne yaprağı gibi aromalar turşuya hoş bir tat katar. İlk günler oda sıcaklığında bekletip ardından serin bir yerde muhafaza etmek fermantasyonun düzgün ilerlemesini sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı