KARNABAHARLI, TAVUKLU SALATA

4 Kişilik
Karnabaharlı, tavuklu salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy haşlanmış karnabahar
  • 300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 2 turp
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 demet roka
  • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz

Sos için

  • 1 çay bardağı mayonez
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • karabiber
Karnabaharlı, tavuklu salata hazırlanışı

Salata kasesine saplarını kopardığınız ve yarıya böldüğünüz roka yapraklarını, maydanozu, çiçeklere ayırdığınız karnabaharı ekleyip karıştırın. Üzerine ince dilimlediğiniz tavuk etlerini, halka doğradığınız turpları ve soğanı ilave edip karıştırın. Sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!