PEŞMELBA

6 Kişilik
Peşmelba tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 şeftali
  • 4 su bardağı su

Sos için

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 6 top vanilyalı dondurma

Süslemek için

  • Antep fıstığı
Peşmelba hazırlanışı

Pratik tatlı tarifleri arasında iyi bir seçim. Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın. Su, toz şeker, vanilya ve şeftalileri tencereye alıp orta ateşte 30 dakika kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Şeftalileri şurubun içinden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin. Sos için, frambuaz, pudra şeker ve limon suyunu mutfak robotunda 1 dakika karıştırarak püre haline getirin. Şeftalileri, kesik tarafları yukarı gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Ortalarına vanilyalı dondurma paylaştırın. Frambuaz sosunu üzerine döküp, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:18:30

Ben bu tatlıyı annemden oda annesinden öğrenmiş.Bendeki tarifte sos yerine 750 gr. süt 3 yemek kaşığı un 1 yumurta yarım bardak şeker ile pişirilir.Koyulaşınca içine 125 gr margarin ya da tereyağ konulur.Bu muhallebi kıvamındaki sos pişirilen şeftalilerin üzerine dökülür.Bizim tarifimizde şeftaliye hiç su konmadan ikiye bölündükten sonra bir çay kaşığı toz şeker göbeklerine konulup kısık ateşte pişiriliyor. Buzdolabında soğuduktan sonra sıcak yaz günleri için nefis bir ikramdır.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!