SEBZELİ PİDE

8 Kişilik
Sebzeli pide tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 2 kabak
  • 2 sivribiber
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Sebzeli pide hazırlanışı

Lezzet hamurişleri tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Biberleri ve kabakları küp doğrayın. Tuzla tatlandırıp zeytinyağında soteleyin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlak açıp sebzeli harcı üzerlerine paylaştırın. Pidelerin kenarlarını içe doğru kıvırın. Kenarlarına fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!