Kavurmalı Hıtap

Kavurmalı Hıtap
28 Aralık 2023

Bir çeşit gözleme olan hıtap,  kavurmalı, peynirli, maydanozlu, ıspanaklı, soğanlı, kıymalı, hardallı (hardal otu ile), çökelekli, kengerli, ebegümeci (tolik) ile yapılabildiği gibi kabaklı, patatesli ve yarpuzlu olarak da çeşitlendirilebilir. Malzemeler hazırsa, kavurmalı hıtap tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Konya bıçak arası ve cantik pidesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavurmalı Hıtap için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 kg un
  • 3 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz

İç harcı için

  • 250 g kara kavurma (Ufak doğranmış)
  • 2 adet orta boy soğan (Küp doğranmış)
  • 2 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kavurmalı Hıtap

Nasıl Yapılır

  1. Genişce bir kabın içine un, su ve yeteri kadar tuz ekleyerek yoğurun.  Hamuru 4 parçaya ayırarak beze haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 1 saat süreyle dinlenmeye bırakın.
  2. Bir tavaya yağı koyun ve soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. İçine kavurmayı ve maydanozu ekleyin, baharatlarla tatlandırın.
  3. Elde ettiğiniz bezeleri tabak büyüklüğünde açın ve yarısına iç harçtan koyarak diğer tarafa doğru yarım ay şeklinde kapatın ve sıcak saçta her iki tarafını da çevirerek pişirin.
  4. İsteğe bağlı olarak sıcakken, üzerine tereyağı sürerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo