ÇİÇEK KURABİYE

8 Kişilik
Çiçek kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 çay bardağı pudra şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için

  • Süsleme şekerleri
  • 50 gr bitter çikolata
Çiçek kurabiye hazırlanışı

Yemek tarifleri arasında çocuklarında severek yiyeceği bir tarif. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Çiçek şeklindeki kalıplarla parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Pişen çiçek kurabiyelerin ortalarına sürün. Üzerlerine süsleme şekerleri serpip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:24:36

taş gibi oldu neden :(

Misafir12.10.2016 17:38:50

Taş gibimi siz yapamamissinizdir.ben yaptim tas gibi olmadi cok yumisakta olmadi normal oldu tadi inanilmaz guzelll arkadadlar tavsiye ederim bence.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!