Çilekli Ve Böğürtlenli Galette

Çilekli Ve Böğürtlenli Galette
18 Ağustos 2023

Fransız mutfağıyla özdeşleşen galette, özellikle Noel'in son gününde Kuzey Fransa'da hazırlanmasıyla bilinir. Altı ince tart hamuru, üzeri ise meyvelerle süslenen bu tatlı, isteğe göre farklı malzemelerle de zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, çilekli böğürtlenli galette tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için galette tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Ve Böğürtlenli Galette için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1.5 su bardağı un 
  • 1 çimdik tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 120 gr soğuk tereyağı 

İç harç için:

  • 3 su bardağı meyve (çilek ve böğürtlen)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu

Üzeri için:

  • 1 büyük yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt veya su
Çilekli Ve Böğürtlenli Galette

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için; un, şeker, tuz bir kapta harmanlanır. Soğuk tereyağı içerisine eklenir ve parmak uçları ile karıştırılır. Hamur kıvama geldiğinde buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. 
  2. Büyük bir kapta, meyveler, şeker, mısır nişastası ve limon suyu karıştırılır. Üzeri kapatılarak 10-15 dakika bekletilir. Fırın 200 derecede ısıtılır. 
  3. Hamur yuvarlak şekilde açılır, yağlı kağıt üzerine alınır.  Orta kısmına meyveli harç yerleştirilir. Kenarlar hafifçe yukarı doğru ve meyvenin üzerine gelecek şekilde katlanır. 
  4. 1 yumurtayı 1 çorba kaşığı süt veya su ile küçük bir kasede çırparak yumurta karışımı hazırlanır. 
  5. Galette’nin açıkta kalan kenarları hafifçe fırçalanır, kenarlara hafifçe şeker serpilir. 
  6. Kabuk altın rengi kahverengi olana ve dolgu kabarcıklı olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo