Tavuk Fajita

Tavuk Fajita
24 Ağustos 2022

İspanyol mutfağına özgü bir yemek olan fajita, 'etin en güzel yeri' anlamına gelmektedir. Tortilla ekmekleriyle dürüm halinde servis edilen fajita, kırmızı et veya tavukla hazırlanabilir. Özellikle avokadoyla yapılan guacamole sosuyla birlikte servis edilir. Jülyen doğranan et ve sebzeler yüksek ateşte sotelendikten sonra tortillanın içine yerleştirilir ve servise hazır edilir. Malzemeleriniz hazırsa, İspanyol usulü tavuk fajita nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak etli fajita ve tavuklu buritto tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 13 Kişi Kaydetti
Tavuk Fajita için

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü  (fileto)
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 4 adet tortilla ekmeği
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Marine için:

  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
Tavuk Fajita

Nasıl Yapılır

  1. Tavukları 4 cm uzunluğunda jülyen bir şekilde doğrayın.
  2. Marinesi için; sarımsakları ince ince kesin.
  3. Bir kabın içerisine sarımsak, limon suyu, pudra şekeri ve karabiberi alarak karıştırın.
  4. Doğradığınız tavukları sosun içerisine alarak harmanlayın.
  5. Tavukları kabın içerisinde 30 dakika dinlendirin.
  6. Kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın. Kapya ve dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra jülyen şeklinde doğrayın.
  7. Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırın. Doğradığınız sebzeleri yağın içine alarak yüksek ateşte 5 dakika soteleyin.
  8. Tavuk etlerini de sebzelerin üzerine ilave ederek yaklaşık 7 dakika pişirin.
  9. Üzerine tuz, kekik ve soya sosunu ekleyerek 3 dakika daha pişirin.
  10. Ardından hazırladığınız tavuklu karışımı tortilla ekmeklerine paylaştırın ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Tavuk Fajita Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tavukları doğrarken lif kısımlarının uzanan yönünde doğramalısınız.
  2. Pişirme işlemini yaparken yüksek ateşte pişirmeye dikkat etmelisiniz. Düşük ateşte tavuklarınız suyunu salacak ve etleriniz sertleşecektir.
  3. Baharat olarak fajita baharatı kullanırsanız fajitanız daha da lezzetli hale gelecektir.
  4. Tortilla ekmeklerini kullanmadan önce bir tavada ısıtmanız fajitajı daha da lezzetlendirecektir.
  5. Malzemelerin hepsini aynı şekil ve boyutta doğramanız görüntü ve pişme derecesi açısından daha faydalı olacaktır.
  6. Fajitayı pişirirken malzemeleri karıştırarak ezmemeye dikkat etmelisiniz
  7. Fajitayı pişirirken malzemelerin diri kalmasına fazla ölmemesine dikkat etmelisiniz.  
  8. Tortilla ekmeği yerine ev yapımı lavaş kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Tavuk Fajita Kaç Kalori?

  1. Tavuk fajitanın bir porsiyonu, yaklaşık 350 kaloridir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo