Kakaolu Muzlu Yulaflı Kek

Kakaolu Muzlu Yulaflı Kek
03 Temmuz 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kakaolu Muzlu Yulaflı Kek için

Malzemeler

Kuru malzemeler

  • 2.5 su bardağı yulaf
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı Hindistan cevizi tozu (Yerine eşit miktarda toz yulaf kullanılabilir)
  • 1/2 su bardağı toz badem (Yerine eşit miktarda toz yulaf kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz

Islak malzemeler

  • 1 yeşil elma (Çekirdekleri çıkarılmış, parçalara bölünmüş)
  • 3 orta boy muz
  • 3/4 çay bardağı agave şurubu veya 5-6 yumuşak hurma (Damak tadına göre artabilir)
  • 1/2 su bardağı süt
Kakaolu Muzlu Yulaflı Kek

Nasıl Yapılır

Çayın yanına yapabileceğiniz nefis kakaolu muzlu yulaflı kek tarifi

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Yaklaşık 20 cm x 20 cm boyutlarında bir fırın kabının içerisine, kenarlarından taşacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin. Yulafı mutfak robotuna koyup, un olana dek çekin. Bir kaseye aktarın ve diğer kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.  
  2. Islak malzemelerin hepsini mutfak robotunda, birbirine geçene dek iyice ezin. Islak karışımı kuru karışımla karıştırın. Her tarafının eşit pişmesi için, fırın kabına düzleştirerek yayın. Önceden ısıtılmış fırında, 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin. Ardından kalıptan çıkarın ve soğutma telinde oda sıcaklığına getirin. 

Servis etmeden önce, 1 olgun avokado, 3 yumuşak hurma ve 1-2 yemek kaşığı kakaoyu krema kıvamına gelene dek mutfak robotundan geçirdim ve sıkma torbası yardımıyla keklerin üzerine sıktım.

Yulaflı muzlu kahvaltı keki tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo