Basma Adana Kebap

Basma Adana Kebap
24 Aralık 2020

Kebabın en lezzetli hali ile karşınızdayız. Basma Adana tarifimiz İstanbul’un en ünlü restoranları arasında yer alan Cabbar'dan geliyor. Kuzu eti, köy biberi, sumak ve domates ile hazırlanan basma kebap, Adana'nın yöresel yemekleri arasındadır. Lavaş ekmeğine sarılarak tüketilen bu yemek, basma kebabı ismiyle de bilinir.

Adana denildiğinde ilk akla gelen Adana kebap tarifini de deneyin. Nefis fırın kebabı ve zade kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Basma Adana Kebap için

Malzemeler

  • 1,4 kg kuzu eti (Temizlenmiş ve siniri alınmış)
  • 100 g soğan (İnce şerit doğranmış)
  • 60 g tuz
  • 60 g kırmızı pul biber
  • 1 adet kapya biber (İnce doğranmış)
  • 400 g domates
  • 200 g köy biberi
  • 1 tutam sumak
  • 30 g nar ekşisi
  • 4 adet lavaş ekmeği
Basma Adana Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu etini zırhla çekin ve tuz, kırmızı pul biber, kapya biberle birlikte bir kaba alarak karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımı incelterek ve elinize yapışmaması için su ile ıslatarak şişe dizin ve arkalı önlü bir dakika pişirin.
  3. Daha sonra lavaş ekmeğinin üzerine alın ve tekrar kömür ateşinde 4 dakika daha pişirin. Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
  4. Soğanı sumak ve nar ekşisi ekleyerek harmanlayın.
  5. Servis tabağının altına soğanı yayın ve üzerine Adana kebabı koyun. Közlenmiş domates ve biberi tabağa aldıktan sonra ve lavaş ekmekle birlikte servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo