Filizlendirilmiş Beluga Mercimeği Salatası

Filizlendirilmiş Beluga Mercimeği Salatası
12 Temmuz 2021

Beluga mercimeği, ıslatıldıktan ya da filizlendirildikten sonra çiğ tüketmeye çok uygun bir bakliyattır. 5-6 saat suda beklettikten sonra rahatlıkla çiğ tüketilebilen siyah mercimek koyu renginden dolayı müthiş bir antioksidan kaynağıdır. Malzemeler hazırsa, vejetaryen menülerine uygun filizlendirilmiş beluga mercimeği salatası tarifine geçebiliriz.

Farklı çeşitleri olan yeşil mercimek salatası ve maş fasulyesi salatası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Filizlendirilmiş Beluga Mercimeği Salatası için

Malzemeler

  • 2 su bardağı filizlendirilmiş beluga mercimeği
  • 2 adet kırmızı biber (İnce kıyılmış)
  • 2 adet yeşil biber (İnce kıyılmış)
  • 1 adet mor soğan (Küçük doğranmış)
  • Taze soğan (İnce kıyılmış)
  • Maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı kapari
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon
Filizlendirilmiş Beluga Mercimeği Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Beluga mercimeğinin filizlendirilmesi; Beluga mercimeğini 5-6 saat suda (kefirli su ya da peyniraltı suyu) beklettikten sonra süzgece alıp üzerini ince pamuk bir bezle örtün.
  2. 8 saatte bir, sudan geçirip suyunu iyice süzün ve üzerini yine örtün. Bu şekilde ikinci gün siyah mercimekler filizlenecektir.
  3. Filizlendirilmiş siyah mercimekleri salata tabağına alın.
  4. Üzerine soğan, kapari ve yeşillikleri ilave ettikten sonra zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyerek tatlandırın.
  5. İstediğiniz tabağa alıp servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo