Nohutlu Sucuk İçi

Nohutlu Sucuk İçi
12 Haziran 2023

Deniz Orhun'dan sofralarınızı şenlendirecek nohutlu sucuk içi tarifi ile karşınızdayız. Nohut, baharat ve salça ile hazırlanan bu tarifi, yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Nohutlu Sucuk İçi için

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1/2 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • 1/2 yemek kaşığı kuru kekik
  • 1/2 çay kaşığı kuru kişniş
  • 1/2 çay kaşığı kuru biberiye
  • 1/2 çay kaşığı çemen otu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık domates-biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon
Nohutlu Sucuk İçi

Nasıl Yapılır

  1. Nohutu bir gece önceden ıslatın. Islattığınız suyu dökün ve yeni su koyarak ertesi gün 40 dakika haşlayın. Üzerinden köpüğünü alın ve soğumaya bırakın.
  2. Nohut ile tüm baharatları ve geri kalan bütün malzemeyi mutfak robotuna alarak  ezme macun kıvamına gelene kadar çekin ve 15- 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  3. Şekillendirip tavada veya ızgarada kısa bir süre çevirdikten sonra diyet kraker üzerinde tek atımlık olarak servis edebilirsiniz.
Servis Önerisi

ALTERNATİF SUNUMLAR  

  • Çocuklar için şekillendirip, limon ve marulla servis edebilirsiniz.
  • İşyerinize bir kapta götürerek, söğüş domates ve salatalık eşliğinde öğlen yemeği yapabilirsiniz.
  • Lavaş üzerine sürüp, fırında 180 derecede tekrar kurutarak, soğan ve maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo