Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      patatesli peynirim kek  ã¶mer paåŸa  aşçı  dã¼zcenin yemekleri  sebzeli soya soslu  erimiş çikolata  karamelli fındıklı muhalebi  kazandınız  irmik helvalarä±  korku filmi gibi!  mantarlä± milfã¶y tartã¶letler  asure süs  kornflaks  diane  potakallä±  lazanyadan su bã¶reäŸi  havyar nasıl pişirilir  semix otu  kadä±nbudu kã¶fte  meksä±ka fasulyesä±  melengüçcek  pesto sos rokalı  tuzlu kofte  pratik tarif  hurmalä± kurabiye  eylul sayisi  jeaqkşfeswuoğiqjdq
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Adım adım fırın sütlaç

    Adım adım fırın sütlaç


    Türk mutfağının geleneksel tatlılarından olan Fırın sütlaç, yapımı kolay hafif bir tatlı.

    Fırın Sütlaç Malzemeleri için TIKLAYIN


    Hazırlanışı:



    Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 








    Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.







    Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. 









    Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.

     



    Sakızlı sütlaç tarifimiz için TIKLAYIN


    Çikolatalı tatlı tariflerimiz için TIKLAYIN


    Meyveli tatlı tariflerimiz için TIKLAYIN






    Fırın sütlaç




    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 38 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        03.09.2012 16:37
        4 aylık evliyim. kocam fırında sütlacı sever ancak ben ilk defa bu tarifi deneyerek yapmaya çalıştım. zaten yemek yapmayı bile yeni öğreniyorum. tadı çok güzel olmuş fırın sütlacın ancak fırında şu anda. karşısında bekliyorum. bakalım yakmadan kızartabilecek miyim ve kocam sevecek mi. benim için mühim olan bu...
      • Misafir tarafından gönderildi.
        03.09.2012 16:37
        4 aylık evliyim. kocam fırında sütlacı sever ancak ben ilk defa bu tarifi deneyerek yapmaya çalıştım. zaten yemek yapmayı bile yeni öğreniyorum. tadı çok güzel olmuş fırın sütlacın ancak fırında şu anda. karşısında bekliyorum. bakalım yakmadan kızartabilecek miyim ve kocam sevecek mi. benim için mühim olan bu...
      • Misafir tarafından gönderildi.
        20.01.2011 16:53
        yemedim ama harika gözüküyo tşk
      • Misafir tarafından gönderildi.
        20.01.2011 16:53
        yemedim ama harika gözüküyo tşk
      • Misafir tarafından gönderildi.
        10.11.2010 12:11
        tarıfı gecenlerde denedım cok koyu ve tatlı oldu fırında once 180 sonra 250 dereceye getırıp 1 saat kadar fırında ustunun kızarmasını bekledım 1saat sonra fırından aldım tadı ıyı yalnız pılav gıbı koyuydu tarıf veren arkadaslar lutfen kac dk pısırcegımızıde yazarlarmı
    « Geri1 2 3 4 5 6 7 8İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Brokoli çorbası
    Acılı tavuk kanatları
    Dereotlu pilav
    • Dereotlu pilav
    • 6 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 20Dk
    • Pişirme Süresi: 15Dk
    Şeker helvası
    • Şeker helvası
    • 8 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 10Dk
    • Pişirme Süresi: 40Dk
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?