MOZAİK PASTA

8 Kişilik
Mozaik pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1.5 çay bardağı tozşeker
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 350 gr pötibör bisküvi

ÜZERİ İÇİN

  • 150 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • İri dövülmüş antepfıstığı
Mozaik pasta hazırlanışı

Tereyağını eritin. Şeker, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bisküvileri küçük parçalara ayırıp karışıma ilave edin ve iyice harmanlayın. Kelepçeli kek kalıbına karışımı aktarıp bastarın ve derin dondurucuda 3 saat bekletin. Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın. Pastayı kalıptan çıkarın. Çikolata sosunu üzerine dökün. Antepfıstığını kenarlarına ve üzerine serpiştirin. Soğuyunca servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:38:05

çook güzel ve kolay

Misafir12.10.2016 16:40:24

merhaba mozaik pastanın dolaptan çıkarıncaerimesi doğalmı?

Misafir12.10.2016 16:43:46

çok güzel hoşuma gitti

wmasalw12.10.2016 16:52:25

çok güzel...

Misafir12.10.2016 17:02:18

ben baska siteden baktım ama seker ve bihhter cikolata yazmıyodu bende koymadım ama kendim biraz seker koydum olabilirmi .

Misafir12.10.2016 17:02:19

çok teÅ?ekkür ederim çok pratik :D

Misafir12.10.2016 17:04:53

ben üzerinde kullanılan sosu yapmıyorum sade oluyor .Hem sos fazla karolili.Sade ama lezzetli oluyor sizde bence sosunu yapmayın.gerekli değil.

Misafir12.10.2016 17:05:47

okuduğum en güzel tarif , hem margarinde yok içinde ben yapacağım sizde bu tarifi yapın bence....

Misafir12.10.2016 17:09:33

bu tarif hoşuma gitti çok pratik bakalım yapınca güzel olacak mı

Misafir12.10.2016 17:13:22

Bence söyledikleriniz doğru ben kakaosunu az koydum güzel oldu

mamy12.10.2016 17:20:15

çok kuvvet gerkiyor "ŞEKLİ ADAM GİBİ OLSUNdiye eşimi çağırıcamartık. o zamanda akşam yemeğindeneolduğu belliolucak süprizi kalmıycakki.

Misafir12.10.2016 17:21:53

mrb bende yaptım çok güzel oldu eşimle birlikte afiyetle yedik

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!