Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda

Uzun süre saklanabilen yiyecekler nelerdir? Bozulmayan yiyecekler nelerdir? İşte, raf ömrü uzun olan ve güvenle saklayabileceğiniz 15 süper besin:
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
24 Nisan 2024, 17:16

Sık sık alışveriş yapmaktan hoşlanmayan kişiler için, evde uzun süre saklayabileceğiniz raf ömrü uzun olan besinleri yazımızda derledik. Bu besinleri doğru koşullarda saklayarak uzun süre kullanabilirsiniz. Ayrıca sizler için hazırladığımız, yiyecek saklama yöntemleri sayfamızdan, besinleri en doğru şekilde nasıl saklayabileceğinizi de öğrenebilirsiniz. İşte, raf ömrü uzun olan 15 besin:

  1. Tuz

tuz

Tuz çeşitlerinin hepsi uzun süre dayanıklı olan besinler arasındadır. Aldığınız tuzları serin ve kuru yerlerde muhafaza ederek yıllarca kullanabilirsiniz.

  1. Bal

bal

Şeker değeri yüksek olan bal, doğal antioksidan kaynaklarından biridir. Uzun süre tutulduğunda renk değişmeleri, şekerleşme ve katılaşma görülse de tadında değişiklik olmamaktadır. İçeriğinde bulunan antibiyotik özellikler sayesinde balı uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

  1. Barbunya

barbunya

Kuru barbunya, hava almayan cam kavanozlarda uzun süre muhafaza edilebilir.

  1. Sirke

sirke

Sirke, serin ve karanlık bir ortamda saklandığında çok uzun yıllar bozulmaz. Ancak zaman geçtikçe tadında değişiklikler olabilir.

  1. Zeytin

zeytin

Zeytin, hava almayacak kavanozlarda veya plastik şişelerde uzun süre saklanabilir. Tüketeceğiniz zaman, tek seferde yiyebileceğiniz kadarını şişeden çıkartmak, raf ömrünün uzun olmasına yardımcı olur.

  1. Şeker

şeker

Şeker, hava almayan poşetlerde veya plastik kaplarda yıllarca saklanabilir. Su geçirip katılaşsa dahi, saklamaya devam edebilirsiniz.

  1. Tarhana

tarhana

Toz tarhanayı cam kavanozda veya kuru bir bez torbada 1 yıla kadar muhafaza edebilirsiniz. Ancak bu süre içinde serin ve karanlık bir yerde saklamayı unutmayın.

  1. Kuruyemiş

kuruyemiş

Kuruyemişler, hava almayan kapların içerisinde uzun süre muhafaza edilir. Kuruyemişlerin hava alması, raf ömrünü kısaltır.

  1. Hazır Kahve

hazır kahve

Hazır granül kahveler, hava geçirmeyen kapların içinde 20 yıla kadar tazeliğini korur. Ancak öğütülmüş kahvelerin saklama süresi daha kısadır.

  1. Konserve Besinler

konserve gıdalar

Konserve gıdalar, konservenin kapağı açılmadan ve hava almadan 1 yıl saklanabilir. Ancak konservenin delinmemiş ve zarar görmemiş olması gerekir. Ayrıca 1 yılın sonunda konserve gıdaların tadında değişiklikler olabilir.

  1. Erişte

erişte

Evlerde yapılan erişte, buzdolabı poşetlerine yerleştirilip ağızları kapatıldıktan sonra muhafaza edilir. Erişteyi, buzlukta saklamak, raf ömrünü uzatacaktır.

  1. Nişasta

nişasta

Mısır nişastası, hava geçirmeyen poşetlerde, serin ve güneş görmeyen erzak dolaplarında yıllarca saklanabilir.

  1. Kuru Fasulye

kuru fasulye

Kuru fasulye de, barbunya gibi uzun süre saklanabilen bakliyatlardan biridir.

  1. Pirinç

pirinç


Pirinç, bez torbalarda veya buzdolabı poşetlerinde hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Pirinç, böceklenmediği takdirde uzun süre saklanabilir.

  1. Bitter Çikolata

bitter çikolata

Bitter çikolatanın raf ömrü 2 yıldır. Düşük nemli ve kuru ortamlarda güvenle saklanabilir. Bitter çikolatanın saklanması için ideal sıcaklık, 18-22 derece arasıdır.

Şunlara da göz atın;

  1. Ayçiçek yağı nasıl saklanır?
  2. Yumurta saklama yöntemleri
  3. Kabak nasıl saklanır?
  4. Kefir mayası nasıl saklanır?
  5. Poğaça nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo