ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ FİNCAN TATLISI

Fincan Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fincan Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 çorba kaşığı un (200 gr)
  • Yarım yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 2 mm kalınlığında açıp kahve fincanı ile yuvarlaklar elde edin.
  • Şerbet için, şeker ve suyu sos tenceresinde kaynatın.Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
  • Hamurları kızgın yağda kızartın.Şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.Pudra şeker serpiştirip servis yapın

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!