Fincan Tatlısı

Fincan Tatlısı
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fincan Tatlısı için

Malzemeler

  • 10 çorba kaşığı un (200 gr)
  • Yarım yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
Fincan Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 2 mm kalınlığında açıp kahve fincanı ile yuvarlaklar elde edin.
  3. Şerbet için, şeker ve suyu sos tenceresinde kaynatın.Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
  4. Hamurları kızgın yağda kızartın.Şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.Pudra şeker serpiştirip servis yapın
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo