ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ FİNCAN TATLISI

FİNCAN TATLISI

4 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fincan tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 10 çorba kaşığı un (200 gr)
  • Yarım yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
Fincan tatlısı hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 2 mm kalınlığında açıp kahve fincanı ile yuvarlaklar elde edin.

Şerbet için, şeker ve suyu sos tenceresinde kaynatın.Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.Soğumaya bırakın.

Hamurları kızgın yağda kızartın.Şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.Pudra şeker serpiştirip servis yapın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!