TURNA YEMİŞLİ KUP

Turna yemişli kup
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Turna yemişli kup tarifi için malzemeler

Turna yemişi katı için

  • 680 g taze turna yemişi
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın

Krema katı için

  • 1+1/3 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1⁄4 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı süt
  • 9 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kek katı için

  • 1 paket hazır kakaolu kek

Üzeri için

  • Turna yemişi
  • File Antep fıstığı
Turna yemişli kup hazırlanışı

  • Turna yemişli kat için; tüm malzemeleri bir tencereye alarak karıştırın. 10 dakika kaynamaya bırakıp ocaktan alın. Tarçın çubuğunu çıkarın.
  • Krema katı için; toz şeker, mısır nişastası ve tuzu bir tencereye alıp karıştırın. Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta karıştırın. Yavaşça tencereye ekleyin. Ocaktan alıp vanilya özü ve tereyağını ekleyin. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına alıp birkaç saat bekletin.
  • Kakaolu keki küçük küp şeklinde doğrayın. Kupların tabanına kekleri yerleştirin. Üzerine turna yemişli kat ve kremayı ekleyin. Bitene kadar tekrarlayın. Üzerini turna yemişi ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!