ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR TURNA YEMİŞLİ KUP

Turna Yemişli Kup

Turna yemişli kup

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Turna Yemişli Kup Tarifi İçin malzemeler

Turna yemişi katı için

  • 680 g taze turna yemişi
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın

Krema katı için

  • 1+1/3 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1⁄4 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı süt
  • 9 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kek katı için

  • 1 paket hazır kakaolu kek

Üzeri için

  • Turna yemişi
  • File Antep fıstığı

Turna Yemişli Kup Nasıl Yapılır?

  • Turna yemişli kat için; tüm malzemeleri bir tencereye alarak karıştırın. 10 dakika kaynamaya bırakıp ocaktan alın. Tarçın çubuğunu çıkarın.
  • Krema katı için; toz şeker, mısır nişastası ve tuzu bir tencereye alıp karıştırın. Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta karıştırın. Yavaşça tencereye ekleyin. Ocaktan alıp vanilya özü ve tereyağını ekleyin. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına alıp birkaç saat bekletin.
  • Kakaolu keki küçük küp şeklinde doğrayın. Kupların tabanına kekleri yerleştirin. Üzerine turna yemişli kat ve kremayı ekleyin. Bitene kadar tekrarlayın. Üzerini turna yemişi ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!