ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR LİMONLU SÜTLAÇ

Limonlu Sütlaç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 75 gr kuru üzüm
  • 90 gr kırık pirinç
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 litre süt
  • 225 gr toz şeker
  • ¼ tatlı kaşığı tuz
  • 1 tarçın kabuğu
  • 1 çırpılmış yumurta sarısı
  • 15 gr yumuşatılmış tereyağı

Süslemek için

  • 10 gr kavrulmuş file badem
  • Portakal dilimleri

Limonlu Sütlaç Nasıl Yapılır?

Lezzet tatlı tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Kuru üzümleri bir kasede sıcak suda bekletip süzün. Tencerede pirinç, limon kabukları ve sütün yarısını kaynatıp ocağın altını kısın ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Pirincin içindeki limon kabuklarını çıkarın. Süt, şeker, tuz ve tarçın çubuğunu ilave edin. Sütü çekinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Tarçın kabuğunu içinden alın. Üzümleri, yumurta sarısını ve yumuşatılmış tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Yağ tamamen eriyince ve karışım harmanlanıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp kavrulmuş badem ve portakal dilimleriyle süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!