Limonlu Sütlaç

Limonlu Sütlaç
16 Şubat 2023

Kuru üzüm, limon kabuğu, badem ve portakal dilimleri ile hazırlanan limonlu sütlaç, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir.

Videolu anlatımıyla fırın sütlaç tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Sütlaç için

Malzemeler

Malzemeler

  • 75 gr kuru üzüm
  • 90 gr kırık pirinç
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 litre süt
  • 225 gr toz şeker
  • ¼ tatlı kaşığı tuz
  • 1 tarçın kabuğu
  • 1 çırpılmış yumurta sarısı
  • 15 gr yumuşatılmış tereyağı

Süslemek için

  • 10 gr kavrulmuş file badem
  • Portakal dilimleri
Limonlu Sütlaç

Nasıl Yapılır

  1. Kuru üzümleri bir kasede sıcak suda bekletip süzün. Tencerede pirinç, limon kabukları ve sütün yarısını kaynatıp ocağın altını kısın ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  2. Pirincin içindeki limon kabuklarını çıkarın. Süt, şeker, tuz ve tarçın çubuğunu ilave edin. Sütü çekinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 
  3. Tarçın kabuğunu içinden alın. Üzümleri, yumurta sarısını ve yumuşatılmış tereyağını ekleyip iyice karıştırın. 
  4. Yağ tamamen eriyince ve karışım harmanlanıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp kavrulmuş badem ve portakal dilimleriyle süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo