Creme Brulee

Creme Brulee
08 Aralık 2023

Fransız mutfağından dünyaya yayılan creme brulee, az malzemesi ve pratikliği ile çok sevilir. Üzeri pürmüz ile yakılsa da, pürmüzü olmayanlar için de oldukça kolay bir yöntemimiz var. Yalnızca 6 malzemeden oluşan creme brulee tatlısını, oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Fransız mutfağından creme brulee tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Creme Brulee Kaç Kalori?

  • 200 gramlık bir porsiyon krem brüle, yaklaşık 320 kaloridir.

Fransız usulü creme caramel tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Creme Brulee için

Malzemeler

  • 200 ml süt
  • 200 ml krema
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya

Süslemek için:

  • Esmer şeker
Creme Brulee

Nasıl Yapılır

  1. Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Yumurta sarılarını ve toz şekeri önce yavaş sonra hızlı ayarda karışım beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
  2. Süt, krema ve vanilyayı bir tencereye alıp, köpükleninceye kadar orta ateşte çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Yumurta ve şeker karışımını azar azar döküp karıştırmaya devam edin. 
  3. Karışımı kaselere paylaştırın. Kaseleri derin ve dar bir tencereye alın. Yarısına gelecek şekilde sıcak su doldurun. Önceden 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakikaya yakın pişirin ve soğumaya bırakın.
  4. Üzerlerine esmer şeker serpin. Kapları yine aynı tencerede bu kez soğuk su ve buz doldurduğunuz tepsiye dizin.
  5. Fırının en üst kademesine tepsiyi yerleştirip fırının ızgarasını çalıştırın. Şeker karamelize olunca fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo