ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KREM BRULE

Krem Brule

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Krem Brule Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml krema
  • 140 ml süt
  • 6 yumurta sarısı
  • 100 gr toz şeker
  • Yarım çubuk vanilya

Krem Brule Nasıl Yapılır?

Süt, krema ve bıçakla üzerini çizdiğiniz çubuk vanilyayı derin bir tencerede ısıtıp ocağın ateşini kısın. Ayrı bir yerde şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Sütlü karışımın yarısını yumurtalı karışımın üzerine ilave edip karıştırın. Kalan sütlü karışıma ekleyip karıştırın ve ince süzgeçten süzerek kaselere paylaştırın. Kaseleri, kenarı yüksek olan tepsiye dizin. Tepsiye bir miktar soğuk su ekleyip 150 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra buzdolabına alın. Servis yapmadan önce üzerine toz şeker serpip pürmüzle yakın. Bisküvi, dondurma ve mevsim meyveleri ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!