ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KIRMIZI İRMİK TATLISI

Kırmızı İrmik Tatlısı

Kırmızı irmik tatlısı

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırmızı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 5 su bardağı süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilyalı puding

Kırmızı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • 1 paket vanilyalı pudingi 2 bardak vişne suyu ile pişirin. Silikon kek kalıbını ilk olarak suyla çalkalayın ve ardından pudingi kalıba dökerek buzdolabına kaldırın.
  • Süt, irmik, şeker, Hindistan cevizi, tereyağı ve vanilyayı karıştırıp tencereye alarak, kaynayana kadar pis¸irin.
  • Dolapta soğuttuğunuz pudingin üzerine irmikli karışımın yarısını dökün. Yeniden dolaba kaldırın. Diğer kalan yarısına ise kakaoyu ekleyerek karıştırın.
  • Dolaptan çıkardığınız tatlının üzerine kakaolu pudingi dökün. 1-2 saat dolapta beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.