ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KAYMAKLI İRMİK HELVASI

Kaymaklı irmik helvası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı irmik helvası tarifi için malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 80 gr dolmalık fıstık
  • 200 gr irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr kaymak
  • Antep fıstığı

Kaymaklı irmik helvası Nasıl Yapılır

Tereyağını derin bir tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. İrmiği ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. Başka bir tencerede süt ile toz şekeri kaynatın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın. Vanilyayı ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün. 10-15 dakika dinlendirin. Helva ılınınca komposto kasesinin yarısına irmik helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. Üzerine kaymak yerleştirin. Tekrar helvadan ilave edip yine kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.