ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ TATLISI

> HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ TATLISI
Hindistan cevizi sütü tatlısı
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizi sütü tatlısı tarifi için malzemeler
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 400 ml süt
  • 200 ml ılık içme suyu
  • 3 yemek kaşığı jelatin
  • 160 g toz şeker

Hindistan cevizi sütü tatlısı üzeri için

  • 1/2 çay bardağı gül suyu
  • Mini gül yaprakları
Hindistan cevizi sütü tatlısı Nasıl Yapılır

Gül yapraklarıyla süslenmiş nefis hindistan cevizi sütü tatlısı için malzemeleriniz hazırsa yapmaya başlayalım.

  • Ilık içme suyunu geniş bir kaba alın. Jelatini ekleyin. Jelatinin erimesi için bekleyin.
  • Sütleri ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Sütler kaynayınca ateşi kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Sütleri ocaktan alın, eriyen jelatinli suyun içine dökün. Çırpma teliyle karıştırdıktan sonra su ile ıslatılmış tercihen cam bir kaba dökün. Kalıbı buzdolabında 3-4 saat bekletin.
  • Buzdolabında beklettiğiniz jöleli sütlü tatlıyı rahatça çıkartmak için içi sıcak su dolu bir kaba kalıbınızın tabanın oturtun. Birkaç dakika sonra ters çevirerek düz bir tabağa aktarın. Küp şeklinde kesip, dilerseniz gül suyunu üzerine dökerek servis yapın.

Bol sütlü hindistan cevizli blancmange tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.