Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı

Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı için

Malzemeler

  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 400 ml süt
  • 200 ml ılık içme suyu
  • 3 yemek kaşığı jelatin
  • 160 g toz şeker

Hindistan cevizi sütü tatlısı üzeri için

  • 1/2 çay bardağı gül suyu
  • Mini gül yaprakları
Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı

Nasıl Yapılır

Gül yapraklarıyla süslenmiş nefis hindistan cevizi sütü tatlısı için malzemeleriniz hazırsa yapmaya başlayalım.

  1. Ilık içme suyunu geniş bir kaba alın. Jelatini ekleyin. Jelatinin erimesi için bekleyin.
  2. Sütleri ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Sütler kaynayınca ateşi kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Sütleri ocaktan alın, eriyen jelatinli suyun içine dökün. Çırpma teliyle karıştırdıktan sonra su ile ıslatılmış tercihen cam bir kaba dökün. Kalıbı buzdolabında 3-4 saat bekletin.
  3. Buzdolabında beklettiğiniz jöleli sütlü tatlıyı rahatça çıkartmak için içi sıcak su dolu bir kaba kalıbınızın tabanın oturtun. Birkaç dakika sonra ters çevirerek düz bir tabağa aktarın. Küp şeklinde kesip, dilerseniz gül suyunu üzerine dökerek servis yapın.

Bol sütlü hindistan cevizli blancmange tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo