ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR FRAMBUAZLI SÜTLAÇ

Frambuazlı Sütlaç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Frambuazlı Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre soğuk süt
  • 2 çay bardağı kırık pirinç
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı frambuaz

Üzeri için

  • Frambuaz
  • File ve toz Antep fıstığı
  • Taze nane yaprakları

Frambuazlı Sütlaç Nasıl Yapılır?

Pirinci nişastası gidinceye kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçler suyunu çekince sütün 3/4’ünü ekleyin. Karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç unu ve kalan sütü karıştırın. Tencerede kaynamakta olan pirinçli sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. Karıştırıp tencereye ilave ederek karıştırın ve 10 dakika daha pişirin. Şekeri ilave edip karıştırarak pişirin. Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Frambuazları ekleyip tekrar karıştırın ve kaselere paylaştırın. Ilınmaya bırakın. Ilındıktan sonra buzdolabına alıp soğutun. Üzerini frambuaz, toz ile file antep fıstığı ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!