Armutlu Ve Çikolatalı Mus

Armutlu Ve Çikolatalı Mus
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Armutlu Ve Çikolatalı Mus için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 tutam tuz

Armutlu sos için

  • 4 armut
  • 1 su bardağı kayısı suyu (veya taze sıkılmış mandalina suyu)
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 tatlı kaşığı çırpılmış kremşanti (veya kaymak)
Armutlu Ve Çikolatalı Mus

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz armutlu ve çikolatalı mus da...

  1. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Aklara bir tutam tuz ilave edip mikserle çırpın. Yumurta sarılarını tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaba alın ve benmari usulü eritin. Ocaktan alıp granül kahveyi ve şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  3. Arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın. Yumurta sarılı karışımı ekleyip hızla karıştırın.
  4. Toz kremşantiyi bir kaba dökün. Sütü azar azar ilave edip çırpın. Kremşantiyi çikolatalı harca ekleyip karıştırın.
  5. Yumurta akları ve portakal kabuğunu ilave edip mikserle çırpın. Streç folyo ile kaplı küçük kalıplara paylaştırın. Buzlukta 3-4 saat bekletin.
  6. Armutları soyup dilimleyin. Kayısı suyu ve şekeri tavada kaynatın. Armut dilimlerini ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  7. Musu buzluktan çıkarıp servis tabaklarına ters çevirip alın ve etrafını armut dilimleriyle süsleyip sosu gezdirin. Üzerlerine birer kaşık kremşanti ekleyip servis yapın.

Nefis çikolatalı mus tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo