Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Yufkalı Kadayıf Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yufkalı Kadayıf Tatlısı için

Malzemeler

  • 3 yufka
  • Yarım kg kadayıf
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Şurubu için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı
Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakın. Kadayıfı tel tel ayırın. Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Ceviz içi serpiştirip yufkayı rulo şeklinde sarın. Bıçakla iki parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin. Servis tabağına alın. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo