Tatlı Kulesi

Tatlı Kulesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tatlı Kulesi için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3.5~4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • 2 su bardağı Ayçiçek yağı
  • Pudra şekeri
  • İri kırılmış ceviz
Tatlı Kulesi

Nasıl Yapılır

Yumurta, süt ve zeytinyağını geniş bir kasede çırpın. Tuz, karbonat ve unu ekleyip pürüzsüz kıvamlı ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı dinlenmesi için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatıp altını kısın. Limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamurdan parçalar kopararak ince rulolar yapın. Ruloları içe dolayarak spiral şekil verin ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları üst üste dizerek bir servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin. İri kırılmış ceviz ile süsleyerek ılık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo