ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ SLATKA

Slatka

Slatka

Boşnak kızı Nermin Gül’den çok lezzetli bir tatlı daha Slatka.. Boşnak tatlısı olarak bilinen ve Balkan ülkelerinde de çok sevilen slatka görünümü ile revaniye benzemektedir. Hindistan cevizi ile tatlandırılmış ve şerbet ile ıslanmış slatka, yumuşak bir kıvamdadır. Çay saatlerinde sunulan slatka, vanilyayla aromalandırılır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, slatka yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak şam tatlısı ve şambali tatlısı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

29 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Slatka Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 çay bardağından biraz fazla Hindistan cevizi tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • Tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Slatka Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, toz şekeri ve suyu bir tencereye alarak şeker eriyene kadar kaynatın.
  • Şeker eriyince vanilya ve limon suyunu ilave edin ve altını kapatarak, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve şekeri bir kaba alın ve krema kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. Daha sonra yoğurdu ekleyin ve mikserle karıştırmaya devam edin.
  • Un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve Hindistan cevizini ayrı bir kaseye alarak karıştırdıktan sonra yoğurtlu harcın içine ekleyin.
  • Bir spatula veya kaşık yardımıyla harcı üstten alta doğru karıştırın.
  • Fırın tepsisini veya 28x28 cm’lik bir kare borcamı tereyağı ile yağladıktan sonra hazırladığınız harcı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti emdikten sonra dilimleyin.
  • Hindistan cevizi tozu ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!