ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ŞERBETİ KARAMELLİ

Şerbeti karamelli

Şerbeti karamelli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şerbeti karamelli tarifi için malzemeler

Kek için:

  • 5 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 1 lt süt
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için:

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt frenk üzümü

Şerbeti karamelli Nasıl Yapılır

  • Keki için yumurta, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikser ile 8-10 dakika çırpın. Çırpılan malzemelerin içine unu ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar çırpın.
  • Hazırlanan kek harcını, yağlanmış cam kaba dökerek daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kek pişerken kremşanti tozunu arkasındaki talimatlara göre soğuk süt ile hazırlayıp buzdolabına alın.
  • Kek piştikten sonra soğumaya bırakın. Kek soğurken şerbeti için şekeri bir tencereye alıp, kısık ateşte sık sık tahta kaşıkla karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra suyunu da ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Şeker tamamen eriyince soğumuş kekin üzerine dökün. Şerbeti daha iyi çekmesi için kekin üzerinde kürdanla veya çatalla delikler açın.
  • Muhallebi için tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırın. Ardından ocağa alıp, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi ılınınca şerbetini çeken kekin üzerine dökün.
  • Daha önceden hazırlanan kremşantiyi muhallebinin üzerine dökün. En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra parçalara keserek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.