Peksimetli Tatlı

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Peksimetli Tatlı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 paket peksimet (hazır kızartılmış ekmek)
Şerbeti için
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı
- 1 su bardağı vişne
Muhallebi için
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- Dondurma
Peksimetli Tatlı Nasıl Yapılır?
Peksimetleri kare cam bir kalıba dizin. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Vişneleri rondodan geçirin. Şerbete ekleyip karıştırın. Vişneli şerbeti peksimetlerin üzerini kaplayacak şekilde dökün. Muhallebisi için, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp karıştırın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağını ekleyip ocaktan alın. Karıştırarak ılındırın ve şerbetli peksimetlerin üzerini kaplayacak şekilde dökün. Tatlınızı buzdolabına alın ve iyice soğuyana kadar bekletin. Kare dilimler kesin. Dondurma ile süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR