ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ PEKSİMETLİ TATLI

Peksimetli Tatlı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peksimetli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket peksimet (hazır kızartılmış ekmek)

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı
  • 1 su bardağı vişne

Muhallebi için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Dondurma

Peksimetli Tatlı Nasıl Yapılır?

Peksimetleri kare cam bir kalıba dizin. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Vişneleri rondodan geçirin. Şerbete ekleyip karıştırın. Vişneli şerbeti peksimetlerin üzerini kaplayacak şekilde dökün. Muhallebisi için, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp karıştırın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağını ekleyip ocaktan alın. Karıştırarak ılındırın ve şerbetli peksimetlerin üzerini kaplayacak şekilde dökün. Tatlınızı buzdolabına alın ve iyice soğuyana kadar bekletin. Kare dilimler kesin. Dondurma ile süsleyerek servis yapın. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!