ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR LOR PEYNİRLİ EKMEK KADAYIFI

Lor peynirli ekmek kadayıfı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor peynirli ekmek kadayıfı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g tatlı lor peyniri
  • Yarım su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 g taze yaban mersini
  • 1 orta boy ekmek kadayıfı

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su

Üzeri için

  • Yaban mersini
  • Nane yaprağı

Lor peynirli ekmek kadayıfı Nasıl Yapılır

Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Bir karıştırma kabında lor peyniri, krema, toz şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla karıştırın. Yaban mersinlerini ilave edin. Ocakta pişirebileceğiniz bir tepsiye ekmek kadayıfının tek katını yerleştirin. Ilık haldeki şerbetin bir kısmıyla ekmek kadayıflarını ıslatın. Lor peynirli kremayı kabınızdaki şerbetli ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatın ve kalan şerbeti üzerine gezdirin. Ocağa alın ve kısık ateşte şerbetini çekene dek pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyin. Üzerine bir parça daha lor peynirli kremadan koyup yaban mersini ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.