Lor Peynirli Ekmek Kadayıfı

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Lor Peynirli Ekmek Kadayıfı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lor Peynirli Ekmek Kadayıfı için

Malzemeler

  • 500 g tatlı lor peyniri
  • Yarım su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 g taze yaban mersini
  • 1 orta boy ekmek kadayıfı

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su

Üzeri için

  • Yaban mersini
  • Nane yaprağı
Lor Peynirli Ekmek Kadayıfı

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  2. Bir karıştırma kabında lor peyniri, krema, toz şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla karıştırın. Yaban mersinlerini ilave edin.
  3. Ocakta pişirebileceğiniz bir tepsiye ekmek kadayıfının tek katını yerleştirin. Ilık haldeki şerbetin bir kısmıyla ekmek kadayıflarını ıslatın.
  4. Lor peynirli kremayı kabınızdaki şerbetli ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatın ve kalan şerbeti üzerine gezdirin.
  5. Ocağa alın ve kısık ateşte şerbetini çekene dek pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyin.
  6. Üzerine bir parça daha lor peynirli kremadan koyup yaban mersini ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kaymakla süslenen klasik ekmek kadayıfı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo