Limonlu Yüzük Tatlısı

Limonlu Yüzük Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Limonlu Yüzük Tatlısı için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 20 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Süslemek için

  • Rendelenmiş limon kabuğu
  • Toz Antep fıstığı
  • Yaban mersini
  • Frenk üzümü
Limonlu Yüzük Tatlısı

Nasıl Yapılır

Su, şeker ve limon dilimini kaynatıp şerbeti hazırlayın ve soğutun.

İki su bardağı suyu tencereye alarak kaynatın. Tereyağı, tuz, toz şeker, irmik ve nişastayı ekleyip kaynayıncaya kadar bekletin. Unu da ekleyerek koyu kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Limon kabuğu ve yumurtaları teker teker ekleyin ve birkaç dakika yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Daha sonra parmağınızı yağa batırarak ortasını delip yüzük şekli verin. Halkaları soğuk yağın içine atıp ocağın altını yakın ve karıştırarak altın rengi alıncaya kadar kızartın. Soğuk şerbete atıp birkaç dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Üzerini limon kabuğu, toz fıstık ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo