ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR LİMONLU YÜZÜK TATLISI

Limonlu yüzük tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu yüzük tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 20 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Süslemek için

  • Rendelenmiş limon kabuğu
  • Toz Antep fıstığı
  • Yaban mersini
  • Frenk üzümü

Limonlu yüzük tatlısı Nasıl Yapılır

Su, şeker ve limon dilimini kaynatıp şerbeti hazırlayın ve soğutun.

İki su bardağı suyu tencereye alarak kaynatın. Tereyağı, tuz, toz şeker, irmik ve nişastayı ekleyip kaynayıncaya kadar bekletin. Unu da ekleyerek koyu kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Limon kabuğu ve yumurtaları teker teker ekleyin ve birkaç dakika yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Daha sonra parmağınızı yağa batırarak ortasını delip yüzük şekli verin. Halkaları soğuk yağın içine atıp ocağın altını yakın ve karıştırarak altın rengi alıncaya kadar kızartın. Soğuk şerbete atıp birkaç dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Üzerini limon kabuğu, toz fıstık ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.