ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KIZARTILMIŞ GÜLLAÇ

Kızartılmış Güllaç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kızartılmış Güllaç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Kızartılmış Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Soğumaya bırakın. Süt ve vanilyaları tencereye alıp kaynatmadan ısıtın.
  • Güllaç yapraklarını ortadan ikiye kesin ve büyük bir tepsi içine yerleştirin. Kepçe ile üzerine süt gezdirerek yumuşatın.
  • 2-3 yemek kaşığı ceviz içi serpip kalın rulo şeklinde sarın. Yumurtaları bir kaseye kırıp çatalla çırpın.
  • Güllaç rulolarını yumurtaya bulayıp kızgın yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  • Sıcak güllaçları soğuyan şerbetin içine atarak birkaç dakika bekletin ve servis tabağına dizin. Üzerini toz fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Püf Noktası:

  • Güllacın içini ceviz yerine çekilmiş antep fıstığı ile doldurabilirsiniz.

Daha hafif bir versiyonu olan cevizli güllaç yapımına da mutlaka göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.