Kızartılmış Güllaç

Kızartılmış Güllaç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kızartılmış Güllaç için

Malzemeler

  • 4 güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
Kızartılmış Güllaç

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Soğumaya bırakın. Süt ve vanilyaları tencereye alıp kaynatmadan ısıtın.
  2. Güllaç yapraklarını ortadan ikiye kesin ve büyük bir tepsi içine yerleştirin. Kepçe ile üzerine süt gezdirerek yumuşatın.
  3. 2-3 yemek kaşığı ceviz içi serpip kalın rulo şeklinde sarın. Yumurtaları bir kaseye kırıp çatalla çırpın.
  4. Güllaç rulolarını yumurtaya bulayıp kızgın yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  5. Sıcak güllaçları soğuyan şerbetin içine atarak birkaç dakika bekletin ve servis tabağına dizin. Üzerini toz fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Püf Noktası:

  1. Güllacın içini ceviz yerine çekilmiş antep fıstığı ile doldurabilirsiniz.

Daha hafif bir versiyonu olan cevizli güllaç yapımına da mutlaka göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo