ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KAYMAKLI KAYISI

Kaymaklı Kayısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Kayısı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kuru kayısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 100 gr kaymak
  • 3 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

Kaymaklı Kayısı Nasıl Yapılır?

  • Bir gece önceden ıslatılmış kayısıları şeker ile birlikte bol suda haşlayın. Kayısılar altın rengine döndüğünde ateşten alıp soğumaya bırakın.
  • Açık tarafından ayırıp ortalarına çay kaşığı ile kaymak doldurun. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!