ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ekmek kadayıfı (600 gr)
  • 2 kg toz şeker
  • 10 su bardağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 200 gr kaymak

Üzeri için

  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin. Yumuşayınca suyunu süzdürüp, temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın. Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatın. Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Antep fıstığı ile lezzetlendirilen ekmek kadayıfı tarifine göz atmayı unutmayın.

Ekmek kadayıfının arasına kaymak yerleştirmeden de hazırlayıp, sadece servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!