ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KAYISI MARMELADI

Kayısı Marmeladı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısı Marmeladı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 1 kg tozşeker
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Kayısı Marmeladı Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin marmelad tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Kayısıları iyice yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Kayısıları bir tencereye alın. Üzerine şekeri döküp kayısıların suyunu bırakması için 5-6 saat bekletin. Kısık ateşte meyveler iyice yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirin. Üzerinde biriken köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca el blenderi ile ezin. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!