ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KAYIKTA KABAK TATLISI

Kayıkta Kabak Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayıkta Kabak Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudraşeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

İç malzeme için

  • 2 dilim balkabağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı su

Kayıkta Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Yumurta akı ve yoğurdu çukur bir kapta mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve pudraşekerini ilave edip yoğurun.

Kayık şekilli küçük tart kalıplarını yağlayın. Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp kalıpla kesin ve hamuru kalıbın içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Balkabağını kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine şeker serpin ve suyu ilave edin. Orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Pişen kabakları kayık şekilli tartların içine dekoratif şekilde yerleştirerek paylaştırın. Üzerlerine ceviz serpin. Servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!