ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KARAMELLİ ARMUT TATLISI

Karamelli Armut Tatlısı

Karamel, armut ve hamuru hiç birlikte denediniz mi? Klasik tariflerden sıkılanlar için hem kolay, hem de nefis bir tarifimiz var. Karamel sosuyla pişirilen armutları, çıtır hamurla kaplıyoruz. Üzerini pudra şekeri ve böğürtlen püresi ile süslüyoruz. Geriye sadece bu lezzetin tadına bakmak kalıyor. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, karamelli armut tatlısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Armut ile yapabileceğiniz farklı tatlar arıyorsanız, kestaneli armutlu pay ve armutlu kahveli kek tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelli Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 armut
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çorba kaşığı su

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • 125 gr margarin
  • 75 gr tereyağı
  • 3 çorba kaşığı su

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı susam
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı böğürtlen püresi

Karamelli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Margarini ve 75 gr tereyağını oda ısısında yumuşatın. Un ve tuzu hamur yoğurma  kabına eleyip harmanlayın.
  • Yağları ve suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Karamel sos için; Şeker ile limon suyunu tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak karamelize edin.
  • Su, 100 gr tereyağı ve çırpılmış kremayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
  • Armutların kabuklarını soyup geniş bir tavaya alın. Karamelli sosu üzerine döküp kısık ateşte tavayı sallayarak 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru bolca un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın.
  • Bu kalın yufkayı armutların her birini saracak şekilde parçalara kesin. Armutları hamur parçalarına sarıp etrafını susama bulayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından alıp ılınmaya bırakın. Böğürtlen püresi ile ılık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!