ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR KADIBOĞAN (REVANİYE)

Kadıboğan (Revaniye)

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kadıboğan (Revaniye) tarifi için malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 500 gr toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı

Kadıboğan (Revaniye) Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan tatlılara harika bir örnek. Yumuşatılmış tereyağı ve unu geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynayınca limon dilimini ilave edip ocaktan alın. Kurabiyelerin üzerine şerbeti döküp iyice çekmesini sağlayın. Kaymak ve toz fıstıkla süsleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, püf noktası ve servis önerileriyle sunulan revani tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.