ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KABARCIK TATLISI

Kabarcık Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabarcık Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Arası için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için:

  • File Antep fıstığı
  • Kaymak

Kabarcık Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hamuru için süt, yumurta ve zeytinyağını geniş bir karıştırma kabında çırpın. Kalan tüm malzemeleri ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış zemin üzerinde ince açın. Zeytinyağının yarısını hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın ve rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Diğer beze içinde aynı işlemi tekrarlayın. Hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip kısık ateşte 5-6 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirin. File Antep fıstığı ve kaymakla süsleyerek servis yapın.
Farklı tatlar denemek için, şerbetli tatlılara göz atın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!