ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR İÇİ KADAYIF TATLISI

İçi kadayıf tatlısı

İçi kadayıf tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İçi kadayıf tatlısı tarifi için malzemeler

  • 200 g tel kadayıf
  • 250 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Fındık içi

İçi kadayıf tatlısı Nasıl Yapılır

  • İç malzemesi için tereyağının yarısını eritip kadayıfın üzerine dökün. Kadayıflar yumuşayıncaya kadar elinizle ovalayıp içini hazır hale getirin.
  • Şerbet için tencereye şeker ile suyu koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbetin koyulaşması için 15 dakika kaynatıp limon suyu ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Soğuması için şerbeti kenarda bekletin.
  • Yumuşamış tereyağının yarısını, 2 yumurta (Birinin sarısını ayırın), yoğurt, sirke ve kabartma tozu ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp, her bezeyi elinizle bastırarak çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların ortalarına hazırladığınız kadayıfları bölüştürüp üzerlerini kapattıktan sonra yuvarlayın. Kapatılan bölüm alta gelecek şekilde tatlıları yağladığınız fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürüp, ortasına 1’er tane fındık batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip, fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.