İçi Kadayıf Tatlısı

İçi Kadayıf Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
İçi Kadayıf Tatlısı için

Malzemeler

  • 200 g tel kadayıf
  • 250 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Fındık içi
İçi Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. İç malzemesi için tereyağının yarısını eritip kadayıfın üzerine dökün. Kadayıflar yumuşayıncaya kadar elinizle ovalayıp içini hazır hale getirin.
  2. Şerbet için tencereye şeker ile suyu koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbetin koyulaşması için 15 dakika kaynatıp limon suyu ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Soğuması için şerbeti kenarda bekletin.
  3. Yumuşamış tereyağının yarısını, 2 yumurta (Birinin sarısını ayırın), yoğurt, sirke ve kabartma tozu ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp, her bezeyi elinizle bastırarak çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların ortalarına hazırladığınız kadayıfları bölüştürüp üzerlerini kapattıktan sonra yuvarlayın. Kapatılan bölüm alta gelecek şekilde tatlıları yağladığınız fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürüp, ortasına 1’er tane fındık batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip, fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo