ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR HURMALI TEL KADAYIF

Hurmalı Tel Kadayıf

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı Tel Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 hurma
  • Yarım kg tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için

  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Hurmalı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, iri doğrayın. Kadayıfı geniş bir kaba alıp avucunuzda ufalayın. Erittiğiniz tereyağını üzerine ilave edip elinizle ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Daha sonra ortasına bir iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. Kalan tüm kadayıfı aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekene kadar bekletin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.