ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR HAYRABOLU TATLISI

HAYRABOLU TATLISI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hayrabolu tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tuzsuz peynir
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • File badem
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu
Hayrabolu tatlısı hazırlanışı

Yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Peyniri çatal yardımıyla ezin ve çırptığınız yumurtalara ekleyin. İrmik, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparın ve yuvarlayıp file bademe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Suve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ocağı kapatın. Pişen hamurları şerbetin içine ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!