ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR HAMUR TATLISI

Hamur tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamur tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz içi

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Hamur tatlısı Nasıl Yapılır

Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir tatlı. Su, şeker ve limon suyunu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Yumurta, yoğurt, un ve kabartma tozunu bir kasede çırpın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız harçtan birer yemek kaşığı kızgın yağa dökün. Yağın içinde hızlı hareketlerle kenarlarını spatula ile kare olacak şekilde düzeltin. Hamur altın rengi alıncaya kadar kızartıp şerbetin içine atın. 10 dakika bekletip servis tabağına alın. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.