ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ FISTIKLI BELLURİYE

Fıstıklı Belluriye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Belluriye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr sadeyağ
  • 800 gr tel kadayıf
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 400 gr bütün Antep fıstığı içi

Şerbeti için

  • 1250 gr toz şeker
  • 650 ml su
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu

Fıstıklı Belluriye Nasıl Yapılır?

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp karıştırın. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Limon tuzu ekleyip tencereyi ocak üzerinden alın. Şerbeti sıcak kalacak şekilde saklayın. Sadeyağ, pudra şekeri ve balı bir kapta iyice karıştırın. 50 cm çapında bir tepsiye yayın. Tepsiyi buzdolabına alıp yağın donması için bekletin. Tel kadayıfı kırmadan mermer veya serin olabilecek bir zemine yayın. Yavaş hareketlerle telleri birbirinden ayırın. Kadayıfın yarısını tepsiye yayın. Antep fıstığı ve gül suyunu bir kasede karıştırın. Kadayıfın üzerine serpin. Üzerine kalan kadayıfı ilave edin. Tepsiyi ocağa alıp kısık ateşte kadayıf kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine sıcak şurubu gezdirerek dökün. 2 saat bekletip tatlıyı kare şeklinde dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!