Fındıklı İrmik Tatlısı

Fındıklı İrmik Tatlısı
22 Şubat 2023

Fındık parçaları ile süslenen irmik tatlısını, şerbetini tamamen çekince servis edebilirsiniz.

Nefis irmik tatlısına da göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındıklı İrmik Tatlısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Fındık
Fındıklı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahında açın. 
  2. Hamurdan 8 cm çapında yuvarlak kalıplarla daireler çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra 6 cm’lik kalıplarla tekrar daireler yapıp, ortalarını da daha küçük bir kalıpla ya da şişe kapağı ile çıkararak çemberler oluşturun. 
  3. Çemberleri dairelerin üzerine yerleştirip, içlerine fındık paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın. 
  4. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip ocağı kapatın. Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo