Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf

Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf için

Malzemeler

  • 4~6 yassı kadayıf
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Dondurma
  • Ceviz

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf

Nasıl Yapılır

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Yassı kadayıfları bu karışıma bulayıp 15-20 dakika bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Yassı kadayıfları ekleyip kızartın. Tavadan alıp soğuk şerbete ilave edin ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizin. Kalan şerbetin bir kısmını üzerlerine gezdirin. İri çekilmiş ceviz ve dondurmayla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo