ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR DONDURMALI VE CEVİZLİ YASSI KADAYIF

Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4~6 yassı kadayıf
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Dondurma
  • Ceviz

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Dondurmalı Ve Cevizli Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır?

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Yassı kadayıfları bu karışıma bulayıp 15-20 dakika bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Yassı kadayıfları ekleyip kızartın. Tavadan alıp soğuk şerbete ilave edin ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizin. Kalan şerbetin bir kısmını üzerlerine gezdirin. İri çekilmiş ceviz ve dondurmayla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.